هنگام سرماخوردگی چه خوراکی هایی بخوریم؟
به گزارش وبلاگ سیمبیان، رضا غیاثوند متخصص تغذیه درباره تاثیر مواد غذایی بر پیشگیری از بیماری های عفونی در زمستان گفت: هر چند درمان مشخصی برای عفونت های ویروسی وجود ندارد، اما تقویت سیستم ایمنی بدن با تغذیه مناسب به تخفیف علائم بیماری و بهبودی سریع تر یاری خواهد نمود. بدیهی است که عدم مراقبت کافی از خود در حین بیماری، شرایط را تشدید خواهد نمود.

به گزارش برنا، این متخصص تغذیه می گوید که مصرف مایعات گرم ممکن است به تخفیف گرفتگی ها و مسائل تنفسی همراه با سرماخوردگی و آنفلوانزا یاری کند، بعلاوه مایعات گرم ممکن است به نرم شدن موکوس و تخلیه سلول های ویروسی از بدنتان یاری کند؛ لذا مصرف سوپ های گرم و یا نوشیدنی های گرم می توانند گزینه های موثری در تخفیف علایم سرماخوردگی و آنفلوانزا باشند.
به گفته غیاثوند، زنجبیل حاوی بعضی ترکیبات ضد ویروسی است که می توانند در تخریب ویروس های مسبب آنفلوانزا و سرماخوردگی، موثر باشند. بعلاوه این مواد می توانند به وسیله حمایت از فراوری ترکیبات ضد میکروبی و ضد ویروسی، در تقویت سیستم ایمنی موثر باشند.
فلفل قرمز: فلفل قرمز تازه و یا پودر آن ممکن است در تخفیف علایم آنفلوآنزا و سرماخوردگی ها موثر باشند. ماده ای موسوم به کپسایسین که موجب تندی طعم فلفل قرمز می گردد، ممکن است به بهبود جریان خون و رساندن مواد مغذی و ویتامین ها به سلول های عفونی شده و به بهبود بیماری یاری کند. بعلاوه تندی و تیزی همراه با آن می تواند به تخفیف گرفتگی ها در ناحیه سینه و حفره بینی یاری کند.
سیر: سیر حاوی بعضی ترکیبات شیمیایی است که از خصوصیات قوی آنتی بیوتیکی و ضد ویروسی برخوردارند. این مواد ممکن است توانایی بدنتان برای تخریب ویروس های سرماخوردگی و آنفلوآنزا را افزایش دهند. سیر بعلاوه ممکن است جریان خونتان را بهبود بخشد و به سیستم گردش خونتان جهت تحویل دادن مواد مغذی حیاتی و اکسیژن، و هیدراته نمودن سلول ها یاری کند.
مصرف مواد مغذی تازه و طبیعی: بی شک ترکیبات موجود در مواد مغذی تازه و طبیعی نظیر سبزیجات و میوه های تازه، مرکبات (نظیر پرتقال و گریپ فروت)، مغز ها و بذر ها در تقویت سیستم ایمنی در برابر بیماری ها مفید هستند.
غذا های غنی از روی: مصرف غذا های غنی از روی ممکن است در تقویت سیستم ایمنی و تخفیف علائم سرماخوردگی و آنفلوانزا موثر باشد. مواد غذایی غنی از روی عبارتند از: حبوبات، نخودفرنگی، غذا های دریایی، گوشت قرمز و لوبیای سویا.
این متخصص تغذیه تاکید نمود: اجتناب از مصرف محصولات شیرین حاوی شکر، همان طور که ذکر کردیم رژیم غذایی بر تقویت سیستم ایمنی بدن موثر است. شکر توانایی سیستم ایمنی بدن را به وسیله تقلیل توانایی گلبول های سفید خون در سرکوب مهاجمین باکتریایی و ویروسی، کاهش می دهد.
منبع: فرارو