فوت و فن جا افتادن خورشت های معروف ایرانی

به گزارش وبلاگ سیمبیان، فرهنگ غذایی ما ایرانی ها شامل انواع خورشت های خوشمزه ای است که همراه با پلو سرو می گردد و به طور عامیانه به این غذای لذیذ چلوخورشت می گویند. خورشت جایگاه بسیار مهمی در سفره های ایرانی دارد.

فوت و فن جا افتادن خورشت های معروف ایرانی

برای یک خورشت جا افتاده مهم تر از همه تهیه مواد لازم آن است که حتما تازه باشد. خورشت کلمه ای ایرانی است و به غذایی می گویند که ترکیب آب داری از گوشت و سبزیجات و یا حبوبات است. اما برای پخت این خورشت های متنوع ضروری است فوت و فن جا افتادن خورشت را بدانیم که برای هر غذا با دیگری فرق دارد. برای یادگرفتن این فوت وفن ها در ادامه با مجله اینترنتی دلتا همراه باشید.

عناوین مطلب

  • فوت و فن جا افتادن خورشت قورمه سبزی
  • فوت و فن جا افتادن خورشت فسنجان
  • خورشت قیمه
  • خورشت کرفس
  • خورشت بادمجان
    • بعلاوه بخوانید:

فوت و فن جا افتادن خورشت قورمه سبزی

مهم ترین مسئله ای که باید برای پخت قورمه سبزی مورد نظر قرار دهید ترکیب سبزی های آن است. مثلا تره بیشتر به آن طعم تند می دهد و شنبلیله زیاد طعم خورشت را تلخ می نماید. اسفناج یا برگ چغندر رنگ و لعاب بیشتری به قورمه سبزی می دهد و مزه اصلی غذا بستگی به تره و جعفری دارد که باید بیشتر از این ها در ترکیب سبزی استفاده کرد.

نکته دیگری که باید به آن توجه کنید این است که باید لوبیای قورمه سبزی را شب قبل خیس کنید و جدا از خورشت 15 دقیقه آن را بپزید تا خوب نرم گردد. علاوه بر این اضافه کردن عصاره مرغ یا گوشت یا قلم به خورشت، رنگ و لعاب آن را بهتر و خورشت را خوشمزه تر می نماید.

فوت و فن جا افتادن خورشت فسنجان

یکی از فوت وفن های جاافتادن فسنجان که در شمال ایران استفاده می گردد این است که شب قبل گردو را به مدت چند ساعت با حرارت ملایم پخته و هر نیم ساعت یک استکان آب سرد به آن اضافه می نمایند و روز بعد باقی مواد افزودنی را به آن اضافه می نمایند.

مسئله مهم دیگر در پخت فسنجان رب انار مصرفی است که باید به ترش یا شیرین بودن آن دقت کنید. یکی دیگر از فوت وفن های جاافتادن خورشت فسنجان این است که در دو نوبت به خورشت یخ اضافه کنید تا با شوک حرارتی و برودتی زودتر روغن انداخته و به عبارتی جا بیفتد.

خورشت قیمه

لیموعمانی ممکن است رنگ خورشت را تیره و طعم آن را تلخ کند. برای جلوگیری از این مسئله لیمو ها را جداگانه بپزید و نیم ساعت قبل از سرو خورشت آن ها را به غذا اضافه کنید. علاوه بر رب، گوجه رنده شده را نیز به خورشت در حین پخت اضافه کنید و هرگز از رب انار یا نارنج به عنوان چاشنی استفاده نکنید، زیرا باعث تیره شدن رنگ خورشت قیمه می شوند.

برای خوشمزه تر شدن خورشت قیمه سیب زمینی های آن را با کمی نمک و زردچوبه تفت دهید تا یک خورشت بی نظیر درست کنید.

خورشت کرفس

مهم ترین نکته در تهیه کرفس این است که از کرفس های نازک و جوان برای پخت آن بهره ببرید. بعضی از کرفس ها مانند لوبیا نخ هایی دارند که باید موقع خرد کردن آن ها را جدا کنید. یکی دیگر از فوت وفن های جاافتادن کرفس این است یک تکه گوشت چربی دار به آن اضافه کنید. بعلاوه ضروری است بدانید که سبزی های این خورشت باید قبل از خرد کردن کاملا خشک شوند در غیر این صورت موقع پخت له خواهند شد.

خورشت بادمجان

برای خوش رنگ شدن خورشت بادمجان چند عدد گوجه فرنگی را تکه تکه نموده یا با رنده درشت رنده بزنید و با کمی رب در روغن تفت دهید و پس از افزودن زردچوبه به خورشت اضافه کنید. سعی کنید بادمجان هایی با پوست کاملا مشکی و دارای کلاهک کشیده را انتخاب کنید که شیرین تر هستند. پس از پوست کندن آن ها را در آب نمک غلیظ قرار دهید تا تلخی آن کشیده گردد.

پیشنهاد مطالعه: برای تماشا ترفندهای بیشتر از آشپزی راه های جلوگیری از سیاه شدن موز را هم بخوانید.منبع: پیام دلتا

به "فوت و فن جا افتادن خورشت های معروف ایرانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فوت و فن جا افتادن خورشت های معروف ایرانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید