خواص عدس و فوایدی که برای سلامتی دارد

به گزارش وبلاگ سیمبیان، عدس از خانواده حبوبات است که خواص بی نظیر و زیادی دارد. از جمله خواص عدس می توان به کاهش کلسترول بد خون و مقابله با استرس اشاره نمود.

خواص عدس و فوایدی که برای سلامتی دارد

سرویس سلامت - عدس یکی از حبوباتی است که از آن به عنوان دانه های کوچک پروتئینی یاد می گردد. خواص عدس و طعم خوب آن باعث شده است که در خیلی از غذاها از عدس پلو و عدسی گرفته تا انواع حلیم و آش می تواند گنجانده گردد. وجود آهن گیاهی در این دانه ها باعث می گردد که متخصصان طب سنتی نگاه درمانی هم به آن داشته باشند. در ادامه این مقاله از مجله وبلاگ سیمبیان به خواص بی نظیری که عدس برای سلامت عمومی بدن به همراه دارد می پردازیم.

عدس قدیمی ترین عضو خانواده حبوبات است که توسط انسان روی زمین کشت شده است. گیاهِ عدس جزء گیاهان بومی خاور نزدیک، نواحی مرکزی مصر، کشورهای مدیترانه ای، اتیوپی، جنوب اروپا، هند و پاکستان بوده که از این مناطق، به آمریکای لاتین نیز گسترش پیدا نموده است. بر اساس بعضی شواهد باستان شناسی، عدس در دوران متعلق به 6500 تا 7500 سال قبل از میلاد مسیح نیز کشت می شد. امروزه، هندوستان، کانادا، ترکیه، ایران، چین و بنگلادش از جمله کشورهایی در دنیا هستند که به فراوری و مصرف عدس می پردازند.

عدس طعم خوبی به غذا می دهد و شایستگی آن را دارد که پای ثابت سفره هایمان باشد. به خاطر این که در بین حبوبات دیگر حاوی بیشترین میزان آهن می باشد. بنابراین برای گیاه خوارانی که به اصطلاح لب به گوشت نمی زنند منبع خوبی برای تأمین پروتئین محسوب می گردد. اگر به گیاه خواری روی آورده اید می توانید شب ها به جای گوشت از عدس استفاده کنید. 40 تا 50 گرم عدس خام به همراه سبزیجات دیگر بهترین انتخاب است.

آیا می توان عدس را جایگزین گشت قرمز کرد؟

در کل، به دلیل وجود آهن و پروتئین در خواص عدس ، آن را گوشت فقرا هم می نامند. البته بر خلاف پروتئین های حیوانی، عدس فاقد ویتامین B12 است که در گوشت وجود دارد. بنابراین نمی توان تنها از این ماده غذایی استفاده کرد، زیرا گوشت دارای مواد مغذی ای است که در عدس یافت نمی گردد.

آشنایی با خواص عدس

عدس حاوی مواد مغذی فراوان است که همگی برای حفظ سلامت بدن مفید هستند. این ماده غذایی 20 درصد پروتئین دارد و حاوی مقداری آهن است که البته از نوع آهن گیاهی است و لابد می دانید که آهن های گیاهی به خوبی آهن های حیوانی جذب بدن نمی شوند، اما به هر حال اگر عدس را با مواد غذایی ای که ویتامین C و یا بتاکاروتن دارند (مثل گوجه فرنگی یا انواع مرکبات) مصرف کنید، جذب آهن آن به شدت بالا می رود. همچنین عدس از آن دسته دانه هاى خوراکى و مغذى است که خیلى زود مى پزد ، لعابدار است و در موارد ناراحتى هاى روده مفید مى باشد.

می توان گفت عدس فواید بسیاری دارد، به شرط آن که صحیح پخته گردد تا به طور کامل هضم شده و فرد بتواند از آهن و پروتئین آن بهره کامل را ببرد. برای آشنایی بیشتر با خواص عدس موراد زیر را می توان مطرح نمود:

اگر رژیم گرفته اید بدانید که مصرف عدس برایتان مفید خواهد بود زیرا عدس نیز مانند اعضای دیگر خانواده حبوبات شاخص گلیسمی پایینی دارد. یعنی اینکه قند خون را با جهش ناگهانی روبرو نمی نماید. در واقع اینکه به کندی هضم می گردد و سیری طولانی مدتی ایجاد می نماید. همین هم باعث می گردد از پرخوری و ریزه خواری دور باشید. بنابراین می توان در رژیم های لاغری روی این قسمت از خواص عدس حساب ویژه ای باز کرد.

عدس حاوی فیبر محلول است که می تواند کلسترول بد خون را کاهش دهد. LDL یا همان کلسترول بد عامل اصلی سفت شدن دیواره رگ ها یا تصلب شرایین است. برای تامین پروتئین مورد احتیاج بدن، به جای استفاده از گوشت که می تواند باعث افزایش سطح کلسترول خون گردد، بهتر است عدس مصرف کنید.

اگر از مشکل یبوست رنج می برید می توانید به این خواص عدس اعتماد کنید. البته حواستان باشد که عدس حاوی میزان قابل توجهی فیبرهای غیر محلول در آب می باشد که مصرف زیاد آن باعث تحریک روده ها می گردد. اگر زیاد نفخ می کنید نیز در مصرف حبوبات احتیاط کنید.

عدس سرشار از فیبر غذایی است که برای حفظ سلامت دستگاه گوارش و دفع مواد زائد از آن بسیار مهم است. فیبر موجود در عدس که شامل فیبر غیر محلول نیز می گردد، می تواند حرکت غذاها را در مجاری گوارشی بهبود ببخشد و عمل جذب مواد مغذی را نیز آسان تر کند.

عدس حاوی تمام ویتامین های خانواده B می باشد. این ویتامین ها ضداسترس های فوق العاده ای هستند. برای همین اگر استرستان زیاد است هر چه بیشتر از این مواد غذایی استفاده کنید. خوشبختانه ویتامین های گروه B مانند منیزیم موجود آن در برای بهبود خلق و خوی ما مفید است. در واقع همکاری منیزیم و ویتامین B6 برای اینکه استرس را ناکار کند و خلق و خویتان را بهتر کند فوق العاده است.

هشدار

عدس با تمام مزایایی که دارد نباید زیاد مصرف گردد ، زیرا اولا دیر هضم است و فراوری نفخ می نماید. ثانیا قابض است و جریان خون را در رگ ها آهسته می نماید. البته می توان برای جلوگیری از این عوارض، عدس را با روغن کنجد و یا روغن بادام و با سرکه خورد. گفتنی است که عدس به علت داشتن میکروپروتئین برای افرادی که ناراحتی کلیه دارند مضر است.منبع: setare.com

به "خواص عدس و فوایدی که برای سلامتی دارد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص عدس و فوایدی که برای سلامتی دارد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید