طرز تهیه سوپ جو به سه روش

به گزارش وبلاگ سیمبیان، خبرنگاران | سرویس آشپزی - سوپ جو یکی از خوش طعم ترین و پرطرفدارترین سوپ هاست که در بیشتر مهمانی ها مرسوم ترین پیش غذا به حساب می آید. طرز تهیه سوپ جو کلاسیک، ساده است اما این سوپ مغذی را می توان با روش های متفاوت و با اندکی اختلاف در نوع مواد مورد استفاده طبخ نموده و در نتیجه سوپ هایی خوشمزه با شکل و طعم متفاوت سرو نمود. در این مطلب طرز تهیه سوپ جو با آب قلم، سوپ جو با سس سفید و رب گوجه فرنگی را بیاموزید.

طرز تهیه سوپ جو به سه روش

در صورتی که مطالعه قسمت خاصی از این مطلب مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده در فهرست زیر، به موضوع دلخواه خود برسید:

  • سوپ جو با آب قلم
  • سوپ جو با سس سفید
  • سوپ جو با رب گوجه

1- طرز تهیه سوپ جو با آب قلم

مواد لازم جهت تهیه سوپ جو برای چهار نفر

مواد لازم
جو 1 پیمانه
قلم گوسفند1عدد
شیر1 پیمانه
هویج1 عدد
نمک، فلفلبه میزان لازم
جعفری و گشنیز2 قاشق غذاخوری
سینه مرغ پخته شده1 پیمانه

دستور پخت سوپ جو

  1. برای تهیه سوپ جو ابتدا بگذارید یک قلم گوسفند با یک عدد پیاز ریز خرد شده و جویی که از شب قبل خیسانده اید در پنج پیمانه آب به مدت سه تا چهار ساعت بپزد. اگر از جو پرک استفاده کنید مدت زمان پخت بسیار کمتر خواهد بود.
  2. سپس هویج رنده شده، سبزی، سینه مرغ، قارچ تفت داده شده، نمک و فلفل را به سوپ اضافه کنید.
  3. وقتی همه مواد پخته شد، شیر داغ را به سوپ اضافه نموده و پس از اینکه یک جوش خورد زیر اجاق را خاموش کنید.
  4. سپس سوپ را در ظرف کشیده و با آب لیمو سرو نمایید.
  5. می توانید سوپ را با مقداری جعفری و خامه تزیین کنید.

نکته:

  • اگر تمایل دارید آب لیمو را قبل از سرو و در قابلمه به سوپ اضافه کنید، این کار را در آخر و درست قبل از سرو انجام دهید چون در غیر این صورت جوشیدن شیر و آب لیمو با هم موجب بریده شدن سوپ می گردد.
  • اضافه کردن مرغ و قارچ به سوپ جو دلبخواه است و در صورت تمایل می توانید آن ها را حذف کنید.
  • می توانید قارچ را سرخ نکنید، چرا که حین پخته شدن سوپ، قارچ هم می پزد.

2- طرز تهیه سوپ جو با سس سفید

مواد مورد احتیاج برای تهیه این سوپ برای شش نفر

مواد لازم
جو پوست گرفته شده100 گرم یا نصف پیمانه
آب گوشت یا آب قلم6 پیمانه
هویج1 عدد
سس سفید غلیظ دو پیمانه
خامه 100 گرم
فلفل و نمک و جعفری خرد شدهبه میزان لازم

روش پخت سوپ جو با سس سفید

  1. می گذاریم جو با آب گوشت بپزد و لعاب بیاندازد (بهتر است جو را بعد از شستن یکی دو ساعت خیس کنیم تا زودتر بپزد).
  2. هویج را رنده نموده و به جو و آب گوشت اضافه می کنیم.
  3. بعد از چند جوش، سس سفید را داخل سوپ می ریزیم و می گذاریم سوپ آهسته بجوشد و کمی غلیظ گردد.
  4. زیر سوپ را خاموش نموده و خامه را با آن مخلوط می کنیم.
  5. سوپ را در ظرف کشیده و روی آن را با جعفری خرد شده تزیین می کنیم.
  6. در کنار آن لیموی تازه سرو کنید چرا که چاشنی لیمو طعم سوپ را بسیار دلپذیرتر می نماید.

نکته:

  • اگر مایل باشید می توانید همراه با هویج به سوپ قارچ خرد شده نیز اضافه کنید.

بیشتر بدانید: طرز تهیه سس سفید

3- طرز تهیه سوپ جو با رب گوجه (سوپ جو قرمز)

مواد لازم برای شش نفر

مواد لازم
آب مرغ7 لیوان
جو پرک سه چهارم لیوان
هویج2 عدد متوسط
پیاز 1 عدد متوسط
آرد دو قاشق غذاخوری
آب 1 لیوان
جعفری خرد شدهدو قاشق غذاخوری
رب گوجهیک و نیم قاشق غذاخوری
آب لیمودو قاشق غذاخوری
ادویه کاری نصف قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

چند نکته:

  • در صورت تمایل می توانید به جای دو قاشق جعفری از یک قاشق جعفری و یک قاشق گشنیز استفاده کنید.
  • می توانید از تکه های مرغ خرد شده نیز در سوپ استفاده کنید.

روش پخت سوپ جو قرمز

  1. ابتدا دو عدد استخوان مرغ را با یک هویج، یک پیاز، دو حبه سیر، دو برگ بو و مقداری نمک و زعفران، در دو و نیم لیتر آب بپزید، سپس آن را صاف نموده و از آب مرغ به دست آمده برای تهیه سوپ جو استفاده نموده و باقی آن را در فریزر نگهداری کنید.
  2. پیاز وهویج را خیلی ریز خرد کنید.
  3. پیاز، هویج، آب مرغ و جوپرک را روی حرارت گذاشته تا به جوش بیاید، سپس حرارت را ملایم نموده و در قابلمه را بگذارید تا حدود نیم ساعت بپزد.
  4. سپس آرد را دریک لیوان آب سرد حل نموده و به همراه ادویه و جعفری به سوپ اضافه کنید.
  5. اجازه دهید سوپ دوباره به جوش بیاید و یکی دو جوش بخورد تا بوی خامی آرد از بین رفته و جعفری ها قدری بپزد.
  6. در آخر آبلیمو و رب گوجه را به سوپ اضافه می کنیم؛ و صبر می کنیم تا سوپ جا بیفتد.

نکات کلی در خصوص تهیه سوپ جو

  • آب گوشت مصرفی در این سوپ بسته به ذائقه شما متفاوت است. آب مرغ، آب گوشت و یا آب قلم که بهترین گزینه برای سرو این سوپ می باشد. همچنین در صورت تمایل می توانید از عصاره گوشت آماده نیز برای سهولت در تهیه سوپ استفاده کنید.
  • اگر می خواهید با اضافه کردن شیر به سوپ، سوپ شما نبرد بهتر است یا شیر کاملا به دمای محیط رسیده باشد و یا شیر را قبل از اضافه کردن به سوپ بجوشانید تا با دمای سوپ مغایرت نداشته باشد.
  • در صورت تمایل می توانید از خامه به جای شیر استفاده نمایید. و یا هر دو را به طور همزمان در سوپ داشته باشید. برای اضافه کردن خامه به سوپ بهتر است خامه را با مقداری لیمو ترش تازه رقیق کنید و یک پیمانه از مواد سوپ را به آرامی به خامه اضافه کنید و مرتب هم بزنید و در نهایت به سوپ که پخت آن به سرانجام رسیده است و حرارت را خاموش نموده اید اضافه کنید.
  • در صورتی که طعم شیر و یا خامه را برای سوپ نمی پسندید گوجه و یا رب را جایگزین آن کنید و با اضافه کردن گشنیز و جعفری ساطوری شده سوپ را طعم دار کنید.
  • استفاده از قارچ، جو پرک شده و یا نکوبیده در ساختار این سوپ سلیقه ای است.
  • توصیه می گردد جو را حتما از چند ساعت قبل در آب جوش بخیسانید. چرا که با کیفیت لعاب سوپ و تسریع در آماده سازی سوپ ارتباط مستقیم خواهد داشت.
  • سایز قابلمه برای تهیه این سوپ باید عظیم انتخاب گردد تا جو جای کافی برای لعاب انداختن داشته باشد.
  • آب لیمو ترش تازه و یا نارنج چاشنی مناسبی برای سرو همراه با این سوپ است.

جو خواص فراوانی دارد ضد سرطان و کاهنده کلسترول بوده و از بیماری های قلبی و دیابت پیشگیری می نماید. استفاده از جو در کنار سبزیجات و آب مرغ و گوشت غذایی بسیار مقوی و لذیذ برای شما و خانواده اتان فراهم می آورد که هم در مهمانی ها و هم زمانی که سرماخورده و بیمار شده اید بسیار مفید خواهد بود.

اگر شما نیز طرز تهیه سوپ جو مخصوص به خود را دارید، آن را در بخش ارسال نظر با ما و سایر مخاطبان وبلاگ سیمبیان در میان بگذارید. خواندن تجربیات شما برایمان بسیار آموزنده و لذت بخش خواهد بود.

منبع: setare.com

به "طرز تهیه سوپ جو به سه روش" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه سوپ جو به سه روش"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید