بیمه بدنه اتومبیل اجباری است یا اختیاری؟
به گزارش وبلاگ سیمبیان، بیمه بدنه بعد از بیمه شخص ثالث یکی از پرفروش ترین بیمه نامه هاست. بیمه بدنه یک بیمه نامه لازم است که تقریبا هر خودرویی می بایست برای جبران خسارت های احتمال آن را خریداری نماید. در این مقاله می خواهیم درخصوص ویژگی های برترین بیمه بدنه خودرو کمی شفاف سازی کنیم، پس ادامه مقاله را از دست ندهید.

آیا داشتن بیمه بدنه اجباری است؟
بیمه بدنه بر خلاف بیمه شخص ثالث اجباری نیست اما به علت آنکه پوشش هایی لازم و ضروری را به دارندگان خودرو ارائه می دهد مکمل بیمه شخص ثالث محسوب می گردد و برای خرید آن بسیار توصیه می گردد.
چرا داشتن بیمه بدنه لازم است؟
همان طور که گفتیم خرید بیمه بدنه اجباری نیست، یعنی اگر خودروی شما بیمه بدنه نباشد هیچ گونه جریمه ای و منع ترددی برای شما وجود نخواهد داشت. اما با توجه به افزایش قیمت خودرو ها، هزینه دستمزد و تعویض قطعات خرید بیمه بدنه لازم است.
برای مثال فرض کنید در یک حادثۀ رانندگی شما زیان دیده باشید و سقف خسارت اقتصادی بیمه شخص ثالث خودروی مقصر برای جبران زیان شما کافی نباشد، الباقی خسارت چگونه پرداخت می گردد؟ اگر بیمه بدنه نداشته باشید، می بایست برای دریافت خسارت به شورای حل اختلاف مراجعه کنید. و زمان بسیاری صرف انتظار برای دریافت خسارت خود کنید، اما در صورتی که بیمه بدنه داشته باشید می توانید از بیمه بدنه خودروتان بهره ببرید بدون آنکه از تخفیفات بیمه نامۀ شما کسر گردد. این یکی از ویژگی های بیمه بدنه است.
مزایای بیمه بدنه چیست؟
خرید بیمه بدنه یکی از ملزومات دارندگان خودرو است. چرا که داشتن بیمۀ بدنه خسارت های وارده به خودروی ما را جبران می نماید حتی اگر خودمان مقصر باشیم. تعهد پرداخت در شرایط های فرق دارد و پرداخت هزینه های اندک و ارائۀ تخفیف بیمه بدنه متناسب از مزیت های بیمه بدنه است . البته که ارائۀ تخفیفات متغیر بوده و هر شرکت بیمه درصد متفاوتی به اسم تخفیف ارائه می دهد. برای آنکه از تخفیفات شرکت ها برای بیمه بدنه آگاه شوید به سامانه بیمی لایک رفته و قیمت بیمه بدنه خود را استعلام بگیرید .
بیمه بدنه چه خسارت هایی را پوشش می دهد؟
تعهداتی که بیمۀ بدنه در قبال بیمه گذاران دارد به دو دسته تقسیم می شوند. پوشش های اضافی و پوشش های اصلی. پوشش های اصلی، خطراتی است که در حالت عادی تحت پوشش بیمه بدنه است که به آن پوشش پایه هم می گویند. شرکت های بیمه در کنار پوشش های اصلی خطرات دیگری را هم تحت پوشش قرار می دهند که بیمه گذار بر اساس احتیاج خود و با پرداخت حق بیمه بیشتر می تواند آن را خریداری نماید، این پوشش ها را پوشش اضافی می گویند.
برای اطلاعات بیشتر مقاله بیمه بدنه چند درصد خسارت را میدهد را بخوانید
پوشش های اصلی
به طور کلی بیمه بدنه چهار خطر را به اسم پایۀ تعهدات خود اعلام نموده است. این پوشش ها غیر قابل تغییر در تعهدات و حذف می باشند، بنابراین به آن ها پوشش های اصلی می گویند. این پوشش ها شامل:
- حادثه (برخورد با یک جسم ثابت و متحرک)
- آتش سوزی، انفجار و صاعقه
- سرقت کلی خودرو
- واژگونی یا سقوط خودرو
پوشش های اضافی
یکی از مزایای بیمه بدنه این است که در کنار پوشش های اصلی بیمه گذار می توانند پوشش هایی را با پرداخت حق بیمه بیشتر به تعهدات بیمه نامه اضافه کرد. این پوشش ها به وسیله همۀ شرکت های بیمه ارائه نمی شوند و ممکن است ضریب محاسبه حق بیمه هر کدام متفاوت از یکدیگر باشند. این پوشش ها را پوشش های اضافی یا تبعی هم می گویند بعضی از پوشش های قابل ارائۀ به وسیله شرکت های بیمه عبارتند از:
شکست شیشه
خسارتی که در اثر تغییر دما و یا متراکم شدن هوای درون خودرو موجب شکست شیشه می گردد به وسیله شرکت بیمه قابل جبران می باشد.
پاشیدن رنگ و اسید و مواد شیمیائی
این پوشش خسارات ناشی از پاشیدن مواد شیمیایی و رنگ و اسید که به خودروی بیمه گذار وارد می گردد را تحت پوشش قرار می دهد.
بلایای طبیعی
زیان وارده به علت وقوع حوادث و بلایای طبیعی با خرید این پوشش از شرکت بیمه قابل جبران می باشد.
سرقت در جای قطعات
زیان ناشی از سرقت قطعات و لوازم فابریک و غیر فابریک خودرو با خرید این پوشش تحت پوشش شرکت بیمه قرار می گیرد. برای لوازم غیر فابریک همانند پخش و ضبط خودرو می بایست در زمان صدور بیمه نامه با ذکر جزئیات در فرم پیشنهاد درج گردد. البته که این پوشش برای خودروهای عمومی و کرایه قابل خریداری نیست.
حذف فرانشیز
فرانشیز مبلغی از خسارت است که پرداخت آن به عهده بیمه گذار است. این مبلغ را برای خسارت های کلی می توان حذف نمود. البته که این پوشش تنها به وسیله تعداد محدودی از شرکت های بیمه ارائۀ می گردد.
کشیدن میخ و اشیاء مشابه
زیانی که اشیا برنده همانند میخ به خودرو وارد می نمایند تحت پوشش شرکت بیمه قرار می گیرد. البته این پوشش تنها به وسیله شرکت بیمه ایران ارائه می گردد.
نوسان قیمت
خسارت هایی که به بیمه گذار پرداخت می گردد بر اساس قیمت روز خودرو می باشد. در شرایطی که بازار خودرو ثبات قیمتی نداشته باشد. بیمه گذاران برای جلوگیری از صدور الحاقیه به صورت مرتب و راحتی در خرید بیمه بدنه با خرید این پوشش از کسر مبالغ احتاقتصادی در اثر افزایش قیمت روز خودرو جلوگیری می نمایند.
تفاوت بیمه بدنه و شخص ثالث چیست؟
به طور کلی بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه مکمل همدیگه هستند. بدین صورت که معمولا خسارت هایی که هر کدام ممکن است پوشش ندهند در بیمه بدنه تحت پوشش قرار بگیرد. به عبارت دیگر در یک تصادف رانندگی، جبران خسارت های اقتصادی و جانی وارد به زیان دیده (خودرو یا شخص) از محل بیمه شخص ثالث جبران می گردد. این در حالی است که آسیب وارد به خودروی مقصر در تعهدات بیمه شخص ثالث نبوده و می بایست برای جبران آن از بیمه بدنه استفاده کرد.
البته که این تنها تعهدات بیمه شخص ثالث و بدنه نبوده و نیست. در بیمه شخص ثالث که یک بیمه اجباری است، خسارت جانی وارد به راننده هم در پوشش و تعهدات شرکت بیمه واقع شده است.
در بیمه بدنه حوزه تعهدات بیمه نامه علاوه بر تصادف (حادثه)، واژگونی آتش سوزی و سرقت کلی هم شامل می گردد. که با خرید پوشش های اضافی قابل افزایش است. البته برخلاف بیمه شخص ثالث، بیمه بدنه اجباری نیست، اما خرید آن به شدت توصیه می گردد.
اگر می خواهید خرید آسان، سریع و مطمئن بیمه بدنه و شخص ثالث را تجربه کنید وارد بیمی لایک، سامانه فروش آنلاین بیمه شوید و از مشاوره و پشتیبانی رایگان بهره ببرید.
منبع: تجارت نیوز