شروع تا خاتمه سی دومین نمایشگاه کتاب تهران در سال گرانی کاغذ، نمایشگاهی با افتتاحیه بی رمق و بدون اختتامیه
به گزارش وبلاگ سیمبیان، سی ودومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در سال 1398 درحالی برگزار گردید که گرانی کاغذ و فرایند فراوری کتاب اهالی کتاب و نشر را آزار داد.

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری وبلاگ سیمبیان، سال 1398 سالی بسیار پر حادثه و اتفاق بود که بعید است سالیان سال، خاطرات تلخ و بعضا شیرین آن از یاد ایرانیان محو گردد. حالا که شمارگان روزهای این سال به آخر رسیده و سال نو آغاز شده است، سرویس فرهنگ و هنر خبرگزاری وبلاگ سیمبیان در قالب پفراینده ای نیم نگاهی به رویدادهای فرهنگی و هنری اتفاق افتاده در سال 98 داشته که تا خاتمه تعطیلات هر روز یک شماره از رونمایی خواهد شد.پس هر روز حوالی ساعت 13 منتظر گزارش های جذاب این پفراینده باشید.
نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از سال 1366 در میانه اردیبهشت هر سال برگزار می گردد. این نمایشگاه، یکی از عظیمترین رویدادهای فرهنگی در ایران است.
برگزاری این رویداد عظیم فعالیت ها و برنامه ریزی های زیادی را می طلبد به همین دلیل تحرکات و اقدامات مسئولین و مراکز برگزار کننده سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در سال 1398 از سال 1397 آغاز شد.
اولین قدم مهم برای برگزاری نمایشگاه کتاب تهران در سال 1398 بیست ویکم شهریورماه سال 1397 با انتصاب محسن جوادی؛ معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان رئیس شورای سیاستگذاری این نمایشگاه توسط سید عباس صالحی؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برداشته شد تا فعالیت ها و اقدامات برای برگزاری این نمایشگاه مهم فرهنگی با سرعت پیگیری گردد.
صالحی در تاریخ آذرماه سال 1397 نیز با صدور احکام جداگانه ای اعضای شورای سیاستگذاری سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران را منصوب کرد.
بر اساس این حکم اشرف بروجردی، مهدی اسماعیلی راد، علی اکبر اشعری، داریوش نویدگویی، اصغر سیدآبادی، مهدی فیروزان، قادر آشنا، ایوب دهقانکار، امیرمسعودشهرام نیا، محمدجواد مرادی نیا، ابراهیم حیدری، میثم نیلی و فریدون عموزاده خلیلی با حکم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان اعضای شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب تهران در دوره سی ودوم منصوب شدند.
همچنین محسن جوادی طی حکمی ایوب دهقانکار؛ مشاور اجرایی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را به عنوان دبیر شورای سیاستگذاری سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران منصوب کرد.
خبر مهم بعدی در فرایند برگزاری نمایشگاه کتاب آغاز ثبت نام ثبت نام ناشران داخلی و خارجی برای حضور در نمایشگاه بود. ثبت نام از روز شنبه 11 اسفندماه آغاز و با یک هفته تمدید تا خاتمه روز پنج شنبه 23 اسفندماه ادامه داشت.
روز بیشت ویکم فروردین ماه سال 1398 شعار خواندن توانستن است در جلسه شورای سیاست گذاری نمایشگاه برای دوره سی دوم انتخاب شد.
ایام روز به روز به افتتاح سی ودومین نمایشگاه بین المللی کتاب و شور و اشتیاق کتاب دوستان و اهالی فرهنگ برای حضور در این جشن فرهنگی نزدیک تر شد تا افتتاحیه رسمی این دوره از نمایشگاه کتاب در تاریخ سوم اردیبهشت با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و شخصیت های فرهنگی ایرانی و بین المللی به طور رسمی برگزار گردید.
پس از طی مراحل مختلف در نهایت سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در تاریخ 4 اردیبهشت ماه 1398 تا 14 این ماه با حضور 3 هزار و 400 ناشر از ایران و دنیا در فضایی نزدیک به 30 هزار مترمربع فعالیت خود را آغاز کرد.
در بخش داخلی این دوره از نمایشگاه 2 هزار و 559 ناشر شرکت دارند که از این میان یک هزار 500 ناشر در بخش عمومی، 350 ناشر در بخش کودک، 500 ناشر در بخش دانشگاهی، 109 ناشر در بخش آموزشی و 100 ناشر نیز در بخش دیجیتال بودند.
همچنین 800 ناشر خارجی در این دوره از نمایشگاه کتاب تهران شرکت کردند که شامل 150 ناشر عرب و650 ناشر لاتین بودند. همچنین حدود 138 هزار عنوان کتاب در بخش خارجی ارائه شده است و از 30 کشور به نمایشگاه کتاب آمدند. 41 هزار عنوان از این کتاب ها از سال 2016 تا 2019 منتشر شده است.
چین به عنوان ششمین مهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران با هیئتی بالغ بر 120 نویسنده، تصویرگر و مترجم در ایران حضور پیدا کرد و بیش از 50 برنامه مختلف را در طول 10 روز برگزار کرد.
نکته مهمی که نمایشگاه کتاب سی و دوم را تحت تأثیر قرار داده بود گرانی کاغذ بود. از نمایشگاه سی و یکم کتاب تهران که اردیبهشت 96 برگزار گردید، تا نمایشگاه سی و دوم، مسائل شتاب بیشتری داشت، امروز دیگر همه می دانند که یکی از مهمترین مسائل نشر کاغذ است، کالایی گرانبها که در ماه های منتهی به نمایشگاه کتاب سی ودوم حکم طلایی را یافته که روز به روز بر قیمتش افزوده می شد.
اگرچه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با ورود به این ماجرا کوشش کرد تا بحران کاغذ را مرتفع سازد، اما به نظر می رسد، نشر از مسائل کاغذ بی آسیب نماند، این در تبادل نظر و اظهار نظر ناشران تعیین بود. از طرفی با نگاهی به تعداد عناوین و تازه های نشر در مقایسه با سال های گذشته می توان تأثیر گرانی کاغذ و باقی مواد و محصولات در فرایند فراوری و انتشار کتاب را دید. گویی هر چه حباب کاغذ عظیمتر شده سفره نشر کوچکتر پهن شده است.
غیبت رئیس جمهور در مراسم افتتاحیه درحالی که طبق اعلام روابط عمومی نمایشگاه قرار بود در این مراسم حضور داشته باشند در کنار برگزار نشدن اختتامیه از نکات قابل توجه این دوره از نمایشگاه کتاب بود. سید محمد طباطبایی حسینی؛ مدیر روابط عمومی سی و دومین نمایشگاه کتاب در همان ایام در تبادل نظر با خبرگزاری وبلاگ سیمبیان درباره برگزار نشدن اختتامیه گفت: مراسم اختتامیه از ابتدا جزء برنامه های تدارک دیده شده برای نمایشگاه بین المللی نبوده است به این جهت که احساس کردیم هیچ احتیاجی به این مراسم نیست چون اتفاقی در آن نمی افتد.
انتهای پیغام/4028/
منبع: خبرگزاری دانشگاه آزاد آنا