ماجرای لختگی خون ناشی از واکسن کرونای آسترازنکا چیست؟
به گزارش وبلاگ سیمبیان، همزمان با توقف تزریق واکسن استرازنکا/دانشگاه آکسفورد در بعضی کشورهای اروپایی از بیم عارضه ایجاد لخته خون، دانشمندان انگلیسی و اروپایی همچنان معتقدند که هیچ ارتباطی بین این دو مساله وجود ندارد.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، دکتر فیل برایان مسئول بخش ایمنی واکسن در سازمان تنظیم مقررات محصولات بهداشتی و پزشکی انگلیس می گوید که مردم این کشور باید به دریافت واکسن استرازنکا/دانشگاه آکسفورد ادامه دهند.
وی می افزاید: ما به دقت گزارش ها را آنالیز می کنیم و با توجه به حجم بالای دوزهای تزریق شده و آمار تشکیل لخته خون، شواهد موجود نشان نمی دهد که دریافت واکسن می تواند عامل بروز این مشکل باشد.
در همین حال اندرو پولارد رئیس بخش واکسن گروه تحقیقاتی دانشگاه آکسفورد بیان کرد که خطر ناشی از ابتلا به کووید-19 بسیار زیاد است و دریافت واکسن باعث نجات جان انسان ها می گردد. وی اضافه نمود که شواهد اطمینان بخشی وجود دارد که نشان دهد تشکیل لخته خون بر اثر دریافت واکسن آسترازنکا، در انگلیس که بیشتر از سایر کشورهای اروپایی این واکسن را تزریق نموده، فرایند به افزایش نیست.
پیشتر سازمان نظارت بر محصولات دارویی اتحادیه اروپا (ئی ام ای) هم در بیانیه ای بیان کرد که هیچ نشانه ای وجود ندارد که واکسن استرازنکا به افزایش خطر ایجاد لخته خون ارتباطی داشته باشد.
این سازمان اروپایی اضافه نمود: فواید این واکسن همچنان بر خطرات آن می چربد و همزمان با ادامه تحقیقات درباره موارد بروز مشکل ترومبوز (ظاهر شدن لخته خون در عروق سالم) می توان به تزریق واکسن ادامه دارد. به گفته ئی ام ای از 10 مارس به این سو فقط 30 مورد از بین 5 میلیون نفری که این واکسن را دریافت نموده اند دچار ترومبوز شده اند.
تا به امروز شماری از کشورهای اروپایی از بیم این عارضه، تزریق واکسن آسترازنکا را متوقف نموده اند. هلند آخرین کشوری است که دست به چنین اقدامی زده و آن را احتیاطی خوانده است. جمهوری ایرلند، بلغارستان، دانمارک، نروژ، ایسلند و تایلند از دیگر کشورهایی هستند که تزریق واکسن آسترازنکا را محدود یا متوقف نموده اند. به این فهرست باید ایتالیا، اتریش، رومانی، لوگزامبورگ، لیتوانی، لیتونی و استونی را هم اضافه نمود.
گزارش شده که یک مرد 50 ساله در ایتالیا پس از دریافت واکسن استرازنکا دچار ترومبوز شده و جان خود را از دست داده است. گزارش های دیگری در همین رابطه در ایتالیا مطرح است که صحت آن ها تائید نشده است.
مگنوس هونیک وزیر بهداشت دانمارک گفته که تصمیم دولت برای تعلیق تزریق واکسن آسترازنکا موقت و به مدت 14 روز خواهد بود. هنوز ارتباط بین این دو مساله (تزریق واکسن آسترازنکا و ایجاد لخته خون) نهایی نشده و باید به دقت آنالیز گردد.
سازمان جهانی بهداشت هم اعلام نموده که دلیلی برای توقف استفاده از این واکسن سوئدی - انگلیسی وجود ندارد. این نهاد بین المللی اطلاع داد که در حال آنالیز اطلاعات ایمنی واکسن بوده و تأکید کرد که هنوز ارتباط ثابت شده ای میان تزریق این واکسن و ایجاد لخته خون وجود ندارد.
مارگارت هریس سخنگوی سازمان جهانی بهداشت در ژنو به وبلاگ سیمبیان گفته: آسترازنکا مانند دیگر واکسن هایی که تزریق می شوند یک واکسن عالی است. ما اطلاعات مرگ ومیرهای اخیر را دریافت نموده ایم. تا امروز هیچکدام از این موارد ثابت نشده که به دلیل واکسیناسیون اتفاق افتاده باشد.
وی اضافه نمود: باید به تزریق واکسن آسترازنکا ادامه داد و هر نشانه مرتبط با ایمنی واکسن را نیز واکاوی کرد.
شرکت آسترازنکا نیز ضمن رد ادعاهای مطرح شده در این زمینه بیان کرد افرادی که دچار عارضه ترومبوز شده اند پایین تر از حدی است که مایه نگرانی باشد. آنا تیلور مسئول ارشد آسترازنکا بیان کرد که همه گیری کرونا باعث وحشت افکار عمومی و افزایش حساسیت ها نسبت به استانداردهای معمول درخصوص ایمنی واکسن ها شده است.
دفتر نخست وزیر انگلیس هم اعلام نموده که واکسن استرازنکا امن و موثر است و از مردم خواسته که در زمانی که نوبتشان می رسد واکسن بزنند. گزارش ها حاکیست که تا به امروز 17 میلیون نفر در انگلیس و کشورهای عضو اتحادیه اروپا تا به امروز واکسن آسترازنکا دریافت نموده اند.
در کل به نظر می رسد که تصمیم کشورهای اروپایی برای توقف تزریق واکسن آسترازنکا از بیم عارضه ایجاد لخته خون موقتی باشد. پیتر اینگلیش مشاور مرکز دولتی بیماری های واگیر دار می گوید که تصمیم این کشورها به هدف کاهش سرعت شیوع کرونا و انتها دادن به این همه گیری اسیب می زند.
منبع: عصر ایران