جمع آوری 100 هزار فسیل ایرانی از سه استان کشور؛ از جلبکی با 500 میلیون سال تا استخوان های دایناسور

به گزارش وبلاگ سیمبیان، یک فارغ التحصیل رشته زمین شناسی فسیل شناسی با اشاره به جمع آوری 100 هزار فسیل ایرانی بر لزوم ایجاد یک موزه در کشور تاکید نمود.

جمع آوری 100 هزار فسیل ایرانی از سه استان کشور؛ از جلبکی با 500 میلیون سال تا استخوان های دایناسور

هوشنگ دشت بان بازنشسته سازمان نفت و فارغ التحصیل رشته زمین شناسی دانشگاه تهران در گفت وگو با خبرنگار اظهار کرد: بعد از فارغ التحصیل شدن از رشته زمین شناسی دانشگاه تهران، به ادامه تحصیل در رشته فسیل پرداختم. در دوران دانشجویی زمانی که برای انجام کار های تحقیقاتی یا آموزشی به آزمایشگاه های فسیل شناسی می رفتیم بیشتر فسیل ها، کانی ها و سنگ های موجود مربوط به دیگر کشور ها بودند که همین امر سبب شد تا به فکر جمع آوری فسیل های داخلی بعد از فارغ التحصیلی باشم.

او اضافه کرد: از سال 1362 اقدام به جمع آوری فسیل، سنگ، کانی و صدف های موجود در داخل کشور نموده و تا به امروز پیروز به جمع آوری صد هزار نمونه فسیل از سراسر ایران شده ام. نمونه های یافت شده از شهر های مختلف کشور از جمله استان فارس، خراسان و کرمان است که بصورت طبقه بندی و در داخل جعبه نگهداری می شود.

او با اشاره به نگهداری فسیل های جمع آوری شده در داخل منزل گفت: با توجه به اینکه تمام نمونه های یافت شده دارای سن مشخصات کامل و سند هستند. به یاری همکاران یا مطالعه مقاله های مربوطه با سفر به منطقه ها معرفی شده به جمع آوری و نگهداری فسیل ها می پردازیم.

این فارغ التحصیل رشته زمین شناسی درباره قدمت فسیل های جمع آوری شده گفت: قدیمی ترین فسیل، فسیل یک جلبک است که قدمت آن به 500 میلیون سال پیش برمی شود و بعلاوه نو ترین آنها فسیل استخوان مهره داران است که 200 تا 100 هزار سال قدمت دارد.

او گفت: اقدامات بسیار زیادی برای ثبت و یا ایجاد یک موزه فسیل شناسی صورت گرفته است که در ابتدای کار در ابتدا با استقبال خوبی روبرو هستیم، اما متاسفانه هیچ کدام از این اقدامات به نتیجه نرسیده است.

دشت بان با اشاره به این که توانسته است اولین فسیل مربوط به دایناسور را در داخل کشور کشف کند، گفت: ما توانسته ایم برای اولین بار یک فسیل دایناسور را در کشور کشف کنیم که این فسیل به وسیله یک متخصص خارجی هم تایید شده است و 70 قطعه استخوان این دایناسور به همراه سنگ داخل معده آن موجود است. این در حالی است که مسئولین نه تنها اهمیت کار را درک نمی نمایند بلکه به آینده کار راه هم توجهی ندارند.

وی اضافه کرد: بسیاری از شرکت های اروپایی برای جمع آوری فسیل به شدت باهم در حال رقابت هستند و حتی برای جمع آوری فسیل ها به ایران سفر می نمایند در حالی که به هیچ وجه اجازه خروج هیچ فسیلی از کشورشان را صادر نمی نمایند. ما انتظار داریم موزه ای به اسم عظیم ترین موزه ایران، خاورمیانه یا آسیا برای فسیل های ایرانی ثبت شود.

دشت بان در مورد اهمیت فسیل شناسی گفت: این رشته به شدت حائز اهمیت است، در واقع وجود چنین نمونه های کشف شده ای در داخل کشور می تواند در زمینه آموزش رشته های زمین شناسی و فسیل شناسی به شدت یاری نماینده باشد.به طور کلی فسیل های یافت شده از چند جهت دارای ارزش هستند.

وی بیان نمود: در واقع زمانی که فسیلی کشف می شود، می توان به وسیله آن سن لایه های خاک و مراحل تکاملی فسیل و اندازه شوری آب دریا های خشک شده را شناسایی کرد و از همه مهم تر می توان به این نتیجه رسید، کشف فسیل برای استخراج نفت و گاز مناسب است یا خیر که این مسئله برای اقتصاد بسیار یاری نماینده خواهد بود.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

به "جمع آوری 100 هزار فسیل ایرانی از سه استان کشور؛ از جلبکی با 500 میلیون سال تا استخوان های دایناسور" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جمع آوری 100 هزار فسیل ایرانی از سه استان کشور؛ از جلبکی با 500 میلیون سال تا استخوان های دایناسور"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید