بمب پیامکی در گوشی های آیفون

به گزارش وبلاگ سیمبیان، این اشکال نرم افزاری ظاهرا از نقایص موجود در نوتیفیکیشن پیغامک در گوشی سوءاستفاده می نماید، یعنی گوشی قادر به نشان دادن نوتیفیکیشنی برای پیغام جدید نبوده و باعث وقفه در عملکرد این نرم افزار می گردد.

بمب پیامکی در گوشی های آیفون

این اشکال نرم افزاری بیشتر آزاردهنده است تا خطرناک

بمب پیغامکی جدید اپل می تواند باعث وقفه در عملکرد سیستم عامل 13 در آیفون هایی گردد که آن پیغامک را دریافت می نمایند. این پیغامی که ظاهری معصومانه دارد و متشکل از شکلک پرچم ایتالیا و حروف زبان سیندی [زبانی در پاکستان]است، باعث می گردد دستگاه دریافت نماینده انباشه از اطلاعات شده و به اجبار خاموش گردد.

این پیغام روی لپ تاپ مک، ساعت های هوشمند اپل و آیپد هم علاوه بر آیفون کار نموده و به سختی بتوان کاری کرد که جلوی آسیب رسانی آن را گرفت.

این اشکال نرم افزاری ظاهرا از نقایص موجود در نوتیفیکیشن پیغامک در گوشی سوءاستفاده می نماید، یعنی گوشی قادر به نشان دادن نوتیفیکیشنی برای پیغام جدید نبوده و باعث وقفه در عملکرد این نرم افزار می گردد.

گرچه این مشکل معمولا باعث وقفه در برنامه پیغامک رسان گوشی شده و باعث بسته و باز شدن مجدد آن می گردد، بعضی از کاربران گزارش نموده اند، این مشکل باعث شده گوشی آیفون آن ها به طور کامل خاموش گردد.

این بمب پیغامکی به نرم افزار پیغام رسان آیفون هم محدود نیست و با هر برنامه پیغام رسانی که نوتیفیکیشن بفرستد، مانند واتس اپ یا مسنجر فیسبوک، نیز کار نموده و احتمالا از این اشکال نرم افزاری سواستفاده می نماید.

البته این قطعا اولین باری نیست که اشکالی این چنینی در آیفون مورد حمله واقع شده است. در سال 2015، این گوشی تحت حمله اشکالی نرم افزاری نهاده شد که نیروی موثر نام داشت و در سال 2018 نیز موردی دیگر که آشوب نام گرفت آیفون را هدف قرار داد. هر دوی این موارد نیز از کلمات و حروف متفاوتی بهره جسته و شیوه عملکردی تقریبا یکسان با مورد اخیر داشتند.

گزارش های اولیه اظهار داشتند به حروف زبان سیندی، علاوه بر پرچم ایتالیا برای ساخت این بمب احتیاج است و به نظر می رسد این رایج ترین نوع آن باشد، ولی بعضی نیز ادعا نموده اند سایر شکلک ها هم نتیجه ای مشابه دارند، ویدیو های مختلف منتشر شده که نشان می دهد دستگاه های آیفون پس از دریافت پیغامک هایی متشکل از حروف و کاراکتر های متفاوت، تقریبا به طور کامل از کار باز ایستاده اند.

گرچه این مشکل در بیشتر اوقات صرفا باعث توقف لحظه ای گوشی و بازیابی اتوماتیک آن می گردد، بعضی از کاربران گزارش نموده اند می تواند منجر به مسائل خیلی جدی تری هم گردد از جمله خاموش شدن صفحه نمایش، که این مشکل تنها از راه قرار دادن گوشی در حالت بازیابی (DFU) قابل برطرف است، که باعث خواهد شد تمام اطلاعات آن پاک گردد.

هیچ راه آسانی برای محافظت از گوشی در برابر این حمله وجود ندارد. به نظر می رسد تاثیر آن بیشتر روی نوتیفیکیشن پیغام ها است تا آن که با خود پیغام کاری داشته باشد. این بدان معنی است که غیبرطرفال کردن نوتیفیکیشن ها احتمالا بتواند جلوی خطرات احتمالی را بگیرد، ولی این همچنان باعث می گردد کاربر نتواند هیچ نوتیفیکیشن دیگری از پیغام های غیرمشکل دار را نیز دریافت کند.

تنها راه برای اجتناب از این مشکل به طور کامل این است که اپل سیستم عامل خود را به روز رسانی نماید تا جلوی این نقص نرم افزاری گرفته گردد. در گذشته اپل چنین به روز رسانی هایی را ظرف تنها چند روز پس از کشف مشکل ارائه نموده است.

به نظر نمی رسد این مشکل به هکر ها اجازه دسترسی به گوشی افراد را بدهد یا گوشی را به هر طریق ادامه داری به خطر اندازد. به همین خاطر بیشتر مسئله ای آزاردهنده است تا آنکه خطرناک باشد. اپل هنوز در این باره اظهار نظر ننموده است.

منبع: ایندیپندنت

منبع: فرادید

به "بمب پیامکی در گوشی های آیفون" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بمب پیامکی در گوشی های آیفون"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید